Uključivanje BH firmi u projekt izrade poljoprivrede mehanizacije u IMR u Srbiji

Bez autora
Mar 08 2011

Predstavnici Asocijacije metalskog i elektrosektora industrije BiH u Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Udruženja metalskog i elektrosektora u Privrednoj komori Srbije nedavno su na sastanku u Beogradu dogovorili da se u realizaciju Projekta izrade poljoprivredne mehanizacije u Industriji motora Rakovica (IMR) u Srbiji pokušaju uključiti i bh. kompanije. Taj projekt ima značajan ugovor u narednih pet godina s Etiopijom, a sličan se očekuje s Angolom, J. Afrikom i Brazilom. Time se otvaraju velike perspektive za sve firme u regionu koje imaju šta da ponude u oblasti poljoprivredne mehanizacije. Sa sekretarom Udruženja u PK Srbije dogovoreno je da se organizira posjeta zainteresovanih bh. firmi u IMR i predloženo je da se sastanak održi 9. maja, kada se otvara Međunarodni sajam tehnike u Beogradu.

Uključivanje BH firmi u projekt izrade poljoprivrede mehanizacije u IMR u SrbijiPredstavnici Asocijacije metalskog i elektrosektora industrije BiH u Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Udruženja metalskog i elektrosektora u Privrednoj komori Srbije nedavno su na sastanku u Beogradu dogovorili da se u realizaciju Projekta izrade poljoprivredne mehanizacije u Industriji motora Rakovica (IMR) u Srbiji pokušaju uključiti i bh. kompanije.

"Taj projekt ima značajan ugovor u narednih pet godina s Etiopijom, a sličan se očekuje s Angolom, J. Afrikom i Brazilom. Time se otvaraju velike perspektive za sve firme u regionu koje imaju šta da ponude u oblasti poljoprivredne mehanizacije", kazao je Feni sekretar Asocijacije metalskog i elektrosektora industrije BiH Midhat Čehajić.

Dodao je da je sa sekretarom Udruženja u PK Srbije dogovoreno da se organizira posjeta zainteresovanih bh. firmi u IMR i predloženo da se sastanak održi 9. maja, kada se otvara Međunarodni sajam tehnike u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik